Η πολιτική ανήκει στον αθλητισμό;

Πριν από αρκετές εβδομάδες, όπως και τα εκατομμύρια των φιλάθλων του ποδοσφαίρου σε όλη την υδρόγειο, εμείς, στο Aristerisymporefsi επίσης, κολλήσαμε στην άκρη των καθισμάτων μας ενώ παρακολουθούσαμε το Superbowl 51. Τι εκπληκτική επιστροφή από τους Patriots της Νέας Αγγλίας! Συγχαρητήρια στον στρατηγό Patriots ‘Tom Brady για τη νίκη του πέμπτου Superbowl, καθώς και στους Falcons για μια θαυμάσια σεζόν.

Ωστόσο, πιστεύουμε ότι η μεγαλύτερη ιστορία γύρω από το Superbowl συνέβη αφού το παιχνίδι είχε ήδη παίξει. Μετά το Superbowl, ξεκίνησαν ιστορίες για τους παίκτες της ομάδας Πατριώτες που αρνήθηκαν να ταξιδέψουν στο Λευκό Οίκο, όπως και η παράδοση για όλες τις ομάδες που κερδίζουν πρωταθλήματα από το 1865. Όπως ίσως μαντέψατε, η πλειοψηφία αυτών των παικτών δεν συμφωνούν με τον Πρόεδρο Τη ρητορική και τις πεποιθήσεις του Trump και επέλεξαν να μην επισκεφθούν τον Λευκό Οίκο.

Ακρόαση για αυτές τις ιστορίες με έκανε να σκεφτώ αν η πολιτική έχει μια θέση στον αθλητικό κόσμο. Από τη μία πλευρά, νομίζω ότι ανήκουν στον αθλητισμό επειδή, τελικά, οι αθλητικές προσωπικότητες και όσοι από τα μέσα ενημέρωσης που καλύπτουν τα αθλήματα είναι άνθρωποι. Και όπως και όλοι οι άνθρωποι, δικαιούνται επίσης τις απόψεις τους. Αυτές οι απόψεις εγγενώς χρωματίζουν οτιδήποτε κάνουν ή λένε, ακόμα και όταν βρίσκονται στη δουλειά. Σε αυτή την περίπτωση, ο χώρος εργασίας τους συμβαίνει ακριβώς να είναι ένα μεγάλο αθλητικό πρωτάθλημα που φέρνει δισεκατομμύρια δολάρια σε έσοδα ετησίως. Μία από τις πιο ενδιαφέρουσες περιπτώσεις αυτής της συζήτησης είναι οι Ολυμπιακοί Αγώνες, στους οποίους αθλητικές και πολιτικές είναι άρρηκτα συνδεδεμένες. Ίσως το πιο οδυνηρό παράδειγμα για το πώς η πολιτική μπορεί να συγκρουστεί με τον αθλητισμό προέρχεται από τους θερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Βερολίνου το 1936. Σε αυτά τα παιχνίδια του 1936, ο αμερικανός στίβος και ο αστέρας του πεδίου Jessie Owens αντιμετώπισε αντιξοότητες επειδή ήταν Αφρικανός Αμερικανός που ανταγωνιζόταν σε αυτά που ονομάζονταν «Ολυμπιακοί του Χίτλερ». Τελικά κατέπνιξε όχι μόνο τους Γερμανούς αλλά ολόκληρο τον κόσμο όταν κέρδισε 4 χρυσά μετάλλια 100 μέτρα, 200 μέτρα, μακρύ άλμα, και συμβάντα αναμετάδοσης 4 x 100 μέτρων.

Από την άλλη πλευρά, η συμμετοχή της πολιτικής με κάτι είναι καθαρή, καθώς ο αθλητικός ανταγωνισμός μπορεί να αναβάλλει πολλούς οπαδούς (ειδικά εκείνους που συμβάλλουν στα τεράστια έσοδα που φέρνει ο αθλητικός κόσμος, από τις πωλήσεις των εισιτηρίων έως τις πωλήσεις εμπορευμάτων). Αυτό είναι αρκετά κατανοητό. Σκεφτείτε το εξής: Ας υποθέσουμε ότι είστε fan του μπάσκετ και ο αγαπημένος σας παίκτης ξαφνικά ανακοινώνει στο Twitter ότι υποστηρίζει το πολιτικό κόμμα που αντιτάσσετε σθεναρά. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε διανοητική δυσαρέσκεια στο μυαλό του ανεμιστήρα και πιθανόν να τους προκαλέσει να επιλέξουν έναν νέο αγαπημένο παίκτη ή ομάδα. Προσωπικά, αισθάνομαι ότι οι οπαδοί πληρώνουν υπερβολικά χρηματικά ποσά για να βλέπουν τους αθλητές να ανταγωνίζονται στα υψηλότερα επίπεδα του ανταγωνισμού και δικαιολογημένα αναμένουν από αυτούς τους παίκτες να επικεντρωθούν μόνο στο παιχνίδι και να αφήσουν την προσωπική τους ταυτότητα εκτός του αγρού.

Το συμπέρασμα στο οποίο έρχεται το Aristerismoporefsi και το οποίο μου φαίνεται πιο δίκαιο, είναι ότι οι αθλητές πρέπει να είναι ελεύθεροι (ακόμη και ενθαρρυνμένοι) να ακολουθούν όποια πολιτική ατζέντα / ιδεολογία υποστηρίζουν (αλλά θα ήταν καλύτερο αν αυτό έγινε ιδιωτικά). εφόσον δεν παρεμβαίνει καθόλου στην επίδοσή τους στο πεδίο. Για παράδειγμα, οι αθλητές δεν πρέπει να φορούν αυτοκόλλητα ή κονκάρδες που να αντιπροσωπεύουν ένα πολιτικό κόμμα στη στολή παιχνιδιού ή στο ντουλάπι της ομάδας. Οι προσωπικές και επαγγελματικές ζωές των αθλητών πρέπει να διαχωρίζονται όσο το δυνατόν περισσότερο, ώστε να αποφεύγεται οποιαδήποτε διαμάχη.

Σας παρακαλούμε να σχολιάσετε παρακάτω και να με ενημερώσετε ποιες είναι οι σκέψεις σας σε αυτή τη συζήτηση! Πιστεύετε ότι η πολιτική έχει μια θέση στον αθλητικό κόσμο;

Recent articles

Η πολιτική ανήκει στον αθλητισμό;

Πριν από αρκετές εβδομάδες, όπως και τα εκατομμύρια των φιλάθλων του ποδοσφαίρου σε όλη την υδρόγειο, εμείς, στο Aristerisymporefsi επίσης, κολλήσαμε στην...

Η περίπλοκη σχέση μεταξύ αθλητισμού και πολιτικής

Η μελέτη του Aristerisymporefsi δείχνει ότι σοβαροί αθλητές θα μπορούσαν να δείξουν ισχυρή υποστήριξη για το στρατό - ένα εύρημα που θα...

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here